Sök
  • Erika Gemstad

Tre podd-avsnitt om ekonomisk frihet

Uppdaterad: 29 jun 2020

Lyssna till Moa Diseborn, Oskar Lindberg och Elisabeth Svensson och inspireras av tre olika infallsvinklar och tankar kring rikedom. Samla inspiration och kunskap som motiverar och hjälper dig att nå dina mål.Moa Diseborn – Pengar är inte lösningen, bara en förstärkare – RikaTillsammans-podden avsnitt 24


Moa Diseborn är ekonomisk coach och vägleder i livsfrågor i relation till pengar. Hon balanserar logik mot känsla, och verkar utifrån filosofin att pengar inte har ett värde förrän du omsätter dom till något som i sig självt har ett värde för dig.


Podd-avsnittet är ett av RikaTillsammans-poddens mest lyssnade avsnitt och är inspirerande samtidigt som det ger insikt. Moa pratar bland annat om att vara besatt av pengar, att spara och konsumera utifrån sina egna drivkrafter och om utmaningar som kommer med att vara ekonomiskt oberoende.

Lyssna på ”Moa Diseborn – Pengar är inte lösningen, bara en förstärkare

Fantastiska Farbror Fri – Framgångspodden avsnitt 350


Alexander Pärleros i Framgångspodden möter Oskar Lindberg som tillsammans med sin familj blev ekonomiskt fri på bara sex år. De förändrade sitt liv genom att spara och investera, minska sina kostnader och tänka annorlunda kring vad saker och tid är värd.


Även om jag inte eftersträvar samma minimalism som Farbror Fri inspireras jag mycket av den uthållighet och disciplin han visar. En stor hängivelse och förmåga att förändra för att nå ett mål likväl som att hålla fast vid en livsfilosofi även när målet är nått. Avsnittet ger också råd och insikter kring relationen till pengar och saker samt att fylla sin vardag med värde.


Lyssna på ”Fantastiska Farbror Fri – Blir ekonomiskt Fri!Elisabeth Svensson – Ta kontroll över din privatekonomi – Framstegskonceptet avsnitt 28


Elisabeth Svensson gör det kanske unika att kombinera ett stort intresse för ekonomi och investeringar med hälsa och välmående. Hon prioriterar inre rikedom i form av välbefinnande och glädje samtidigt som hon arbetar aktivt med sin ekonomi för ett friare liv.

Det är lätt att connecta med Elisabeth då inget hon gör är extremt eller omöjligt. Hon ger perspektiv på rikedom och övertygar om att de allra flesta kan uppnå ett flexiblare och friare liv.


Lyssna på ”Elisabeth Svensson – Ta kontrollen över din privatekonomi