Sök
  • Erika Gemstad

Investerare erbjuder hjälp till svenska företag i Corona-krisen

Uppdaterad: 29 jun 2020

Låneplattformen Savelends investerarare hjälper svenska bolag genom Corona-krisen genom räntefria lån. Det är otroligt värmande att se hur både företag och privatpersoner hjälper varandra genom en svår tid.


Covid-19:s framfart får hälsan att svikta snabbt både för vårt personliga välmående såväl som för välskötta bolag. Kanske lika skyndsamt för kristen både människor och företag samman med många exempel på hjälpsamma initiativ.
Crowdlending-tjänsten Savelend är ett fantastiskt exempel som tillsammans med sina investerare i plattformen nu erbjuder sex månaders gratis lån till företag som innan krisen hade en välmående ekonomi. Plattformens investerare säger i en förfrågan från Savelend att de avser bidra med både oinvesterat kapital från plattformen såväl som nytt kapital. Drivkraften är viljan om att värna för lokala företag.Så fungerar investerarens lån


Medan investerare ställer kapital till förfogande utan ersättning tar Savelend hand om låneadministrationen, kreditbedömning och verifiering av kund och affärsmodell utan extra kostnad. Lånet kan förlängas till som längs tolv månader och en ränta utgår då för förlängningen med sex procentenheter över Riksbankens gällande reporänta. En eventuell ränta går då till investeraren med avdrag för kommission enligt ordinarie ersättningsmodell.


Som investerare ska du komma ihåg att det finns en förhöjd kreditrisk hos bolagen du lånar ut till och att detta är lån som oftast inte skulle beviljas av Savelend.Så nyttjar du räntefritt företagslån


De räntefria företagslånen söks via Billecta och kostar inget för låntagaren. Lån kan tas upp till 100 000 kr och har en löptid på sex månader. För ansökan krävs senaste årsredovisningen, balans- och resultaträkning ej äldre än 30 dagar samt en coronanpassad budget.Texten i blogginlägget är baserad på Savelends egen artikel ”Vi erbjuder hjälp åt svenska företag”. Inlägget är varken en rekommendation eller betald reklam, utan har skrivits ur allmänintresse.